Bläddra

Så frön från exotiska frukter – sätt kärnor, frön och knölar

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Trädgård Trädgårdsskötsel: växter och odling
Köp här

Så frön från exotiska frukter – sätt kärnor, frön och knölar

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Trädgård Trädgårdsskötsel: växter och odling
Köp här
Nominerad till Årets trädgårdsbok 2016!

"För den som vill odla egna exotiska växter är detta en utmärkt handbok." Bibliotekstjänst, Erika Storme Martinger

"Så frön från exotiska frukter" är skriven för nyfikna amatörodlare. Går det att få en mangokärna att gro? Kan man så pinjenötter och kaffebönor? Vad händer om man planterar den där överblivna ingefärsbiten eller sätter en sötpotatis? Svaren får du i den här boken.

I matbutiken finns ett stort utbud av exotiska frukter och spännande rotsaker. Ät och njut av de goda frukterna och grönsakerna spar några frön och så och gläds åt den spirande växten. Rotfrukter och knölar får du köpa dubbelt av, en för kastrullen och en för krukan.

Boken innehåller ca 40 frukter och knölar, så det är bara att sätta igång. Den är illustrerad med både fotografier och teck­ningar för att inspirera och förklara. Om du sår frön eller kärnor av avokado, papaja, citron, granatäpple, havannapeppar, litchi, rambutan och många andra exotiska frukter får du spännande och annorlunda krukväxter.

Eva Rönnblom har lång erfarenhet av odling i kruka och har skrivit flera böcker i ämnet. Eva har själv provodlat allt i den här boken och vet vad som krävs för att fröna ska gro och växterna ska trivas.

Lista på bokens alla frukter och grönsaker:
Hästkastanj
Ananas
Kirimoja
Pepparrot
Karambola
Paprika
Chilipeppar
Havannapeppar
Papaja
Äkta kastanj
Apelsin
Fingerlime
Papeda
Citron
Pompelmus
Kaffe
Taro
Citrongräs
Vattenkastanj
Japansk mispel
Fikon
Pitahaya
Sötpotatis
Valnöt
Litchi
Äpple
Mango
Olivträd
Fikonkatus
Ris
Passionsfrukt
Avokado
Dadelpalm
Kapkrusbär
Tomatillo
Pinje
Guava
Granatäpple
Trädtomat
Pepino
Tamarind
Kakao
Ingefära

"Denna bok berättar på ett lockande och instruktivt sätt hur man kan så frön och kärnor av frukter och andra växter. Det märks att författaren har lång och gedigen erfarenhet av att få fram de mest överraskande krukväxter, och beskrivningarna av hur man gör är lättförståeliga och detaljerade. Oavsett hur ung eller gammal man är blir man nyfiken och vill genast köpa hem karambola, mango eller rambutan och sätta igång. Boken är illustrerad med författarens foton och hennes mycket fina teckningar."
Gartnersällskapet