Bläddra

Så lever älgen

Köp här

Så lever älgen

Köp här

Älgar är spännande djur. De finns i hela Sverige utom på Gotland. För så långt kan älgar inte simma!De behöver mycket mat och det är lätt att se var en älg har betat från träden. Man ser ofta långa, tydliga spår i barken efter älgens framtänder i underkäken. I överkäken har älgar nämligen inga framtänder.

Det här och mycket, mycket mer får du veta i "Så lever älgen". Här får vi följa den ståtliga älgens liv under ett helt år. Från vårens spirande mumsiga grönska till vinterns besvärliga tid. Men den farligaste tiden för älgar är hösten för då äger älgjakten rum ...

I denna enkla, lättlästa faktabok, med lättillgängligt språk ger Ulf Svedberg oss en spännande och vardagsnära inblick i älgens liv. Texten varvas med rena tydliga faktarutor och kompletteras av underbara färgfotografier från flera av landets mest namnkunniga naturfotografer.

Ulf Svedberg är lärare och författare med mångårig erfarenhet av att skriva om natur och djur för barn och ungdom.

"Så lever älgen" är den femte delen i Bonnier Carlsens nya serie faktaböcker för yngre barn om större och mindre djur som lever vilt i Norden. I samma serie finns "Så lever grodan", "Så lever igelkotten", "Så lever räven" och "Så lever rådjuret".