Bläddra

Sagor om natten

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker med mycket text Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här

Sagor om natten

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker med mycket text Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här

"Det är bara Almapristagaren Kitty Crowther som kan göra natten lysande rosa ..."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Jag skulle vilja ge den här boken till varje barn, varje människa i mitt liv."
Samantha Hunt, The New York Times

"Om en ALMA-pristagare och en av Sveriges främsta barnboksförfattare slog sig samman borde resultatet bli lysande. Och det blir det också. Kitty Crowther och Ulf Stark har skapat en underbar bok ... Bilderna är som små, färgglada konstverk, inspirerade av svensk natur och svenska textilier ..."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Sagor om natten är en innerlig berättelse och ett helgjutet konstverk!"
Åsa Österlöf, BTJ-häftet nr 14, 2017


Berätta tre sagor för mej, snälla, snälla, snälla , bad Lilla Björn.
Tre sagor!? sa Mamma Björn.
Ja, jag sa ju snälla tre gånger! sa Lilla Björn.


Det är läggdags och Lilla Björn kräver tre godnattsagor av sin mamma. Först får Lilla Björn höra om Nattvakten som bor i skogen och ser till att alla djur går och lägger sig. Men vem säger till Nattvakten att det är läggdags?

Den andra berättelsen handlar om den modiga flickan Zhora som är på jakt efter skogens läckraste björnbär. I den tredje berättelsen får vi möta Bo, den lille mannen med den stora överrocken, som aldrig blir riktigt varm och ofta ligger sömnlös. Till sist slumrar Lilla Björn, och med sig i sängen har han sina nya vänner från sagornas värld.

Kitty Crowther räknas till världens främsta bilderboksskapare. 2010 mottog hon Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA). Sagor om natten kommer ut i originalutgåva på Lilla Piratförlaget, i översättning av författaren Ulf Stark.

"Kitty Crowther är linjens mästare, men också stämningens. Hon förvaltar, förvandlar och förnyar bilderboksberättandet. I hennes värld står dörren mellan fantasi och verklighet vidöppen."
ALMA-juryns motivering

I Sagor om natten bjuder Kitty Crowther på tre godnattsagor berättade av Mamma Björn för alla små och stora björnar (och barn!) som inte nöjer sig med bara en saga vid läggdags. Det är en generös bilderbok med Kitty Crowthers magiska bildvärld, som hyllats världen över.