Bläddra

Sandänglar

Kategorier: Psykologiska thrillers Skönlitteratur Thrillers

Sandänglar

Kategorier: Psykologiska thrillers Skönlitteratur Thrillers

Sandänglaär Susanne Schempers femte spänningsroman och den första boken i en ny serie, Saltmålla. Det är en mörk psykologisk spänningsroman om en ensam kvinnas desperata längtan efter att bli omtyckt.

Författaren Paulina Pihl ser fram emot både skrivtid och lugn nära hav och natur på nyöppnade Saltmålla Resort. Den senaste tiden har varit stressig och förhållandet hon har med den temperamentsfulla och svartsjuka Milla tar allt mer energi.

Ingela Salo befinner sig också på hotellet. Hennes längtan efter gemenskap överskuggas av hennes förlamande rädsla för att inte passa in. När hon oväntat får uppleva hur det är att höra till, och sedan lika snabbt hamnar utanför igen, blir besvikelsen för stor att hantera. Hon finner sig beredd att göra vad som helst för att återigen få känna sig sedd. Samtidigt kan Ingela inte tolka de omvälvande känslor hon snabbt får för Paulina. Kan det vara äkta kärlek?   

Paulina, som till en början roas av den udda kvinnan, drabbas snart av en stark känsla av obehag. Är Ingelas intresse verkligen sunt - eller är hon rent av besatt av henne? 

"Mycket bra!" tycker BTJ. "Detta är en roman man flyger igenom och man känner sympati för karaktärerna, även när de gör saker man inte kan försvara. Både Paulina och Ingela är välskrivna karaktärer med intressanta liv och historier det är minst sagt en bra början på Schempers nya serie. Nästa del kan inte komma snabbt nog!" Lektör Frida Jönsson, BTJ-häfte 11:2022

Sagt om Sandänglar
Gränsen mellan stark beundran och besatthet kan ibland vara hårfin och Susanne Schemper är skicklig på att skapa dessa små skiftningar, förskjutningar i det som sker. Knappt märkbara, och oskyldiga var för sig, men fogade samman visar de upp en helt annan bild. Hon är kort sagt en mästare på psykologisk spänning! Susanne Abel, Boksann


Susanne Schemper har tidigare skrivit spänningsromanen Osynlig närvaro (2018) och den mycket populära Solingeserien, där första delen släpptes 2019. Hennes nya serie Saltmålla, med fristående delar, är psykologiska spänningsromaner med den gemensamma spelplatsen Saltmålla Resort, belägen vid den vackra hallandskusten.