Bläddra

Sanning med modifikation

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Sanning med modifikation

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här
Ett mångbottnat drama med en detektiv som finner mänskliga sanningar snarare än ledtrådar.
Svenska Deckarakademins motivering till priset som årets deckardebut

Sara Lövestam undersöker och experimenterar med deckargengren och skapar tveklöst något eget. Borås Tidning
Privatdetektiv. Kontakta mig om polisen inte kan hjälpa dig.
Det är obehagligt att ens nämna polisen, men Kouplan måste göra det för att få rätt kunder. Han måste ha pengar och han vägrar att diska en enda tallrik till på Azads grill.
Julia är borta. Ena sekunden höll hon Pernillas hand, i nästa ögonblick var hon försvunnen. En kvinna med andra erfarenheter skulle ha gått till polisen. För Pernilla är det inte ett alternativ.
Kouplans jakt på kidnapparen leder honom in i Stockholms undre värld, men samtidigt är det något med Pernillas förflutna. Vad gör man när sanningen, som den först ser ut, visar sig vara något helt annat?
Sanning med modifikation är Sara Lövestams femte roman, och den första boken om Kouplans överlevnad.
Sara Lövestam går från klarhet till klarhet. I denna spännande, annorlunda och brännande aktuella deckare låter hon oss möte den iranske journalisten Kouplan, som lever som papperslös flykting i Sverige. Vi läser
Kouplan är en ovanlig hjälte i dagens svenska litteratur, men ännu mer ett behövt perspektiv. Göteborgs-Posten
Det är en vilsam läsupplevelse när en spänningsroman tillåts vara komplex, med mångbottnade karaktärer och där spänningen ligger i psykologin snarare än i smaskiga blodiga detaljer.
Ulrika Johnsen, QX
Sara Lövestam har skrivit en nyskapande och mångbottnad detektivroman med en sympatisk och framför allt ovanlig huvudperson. Språket är tilltalande och stundtals poetiskt. En läsupplevelse som varmt rekommenderas! Bibliotekstjänst