Bläddra

Sedlighetsbyrån

Kategorier: Deckare Historiska deckare Skönlitteratur

Sedlighetsbyrån

Kategorier: Deckare Historiska deckare Skönlitteratur

Gotland, juni 1944. Utanför Sveriges gränser rasar kriget, men i semesterparadiset Ljugarn flockas societeten för att njuta av solen och sippa drinkar på pensionatens punschverandor.Under ytan ruvar dock ljusskygga element som inte bara är ett hot mot lugnet på den lilla badorten, utan också mot rikets säkerhet.

Unga flickor försvinner spårlöst, militärnärvaron ökar, och lik dyker upp längs kusten. Polissystrarna Svea och Rut, som är hitskickade från Stockholm, kämpar med att förstå vad som pågår. Det som från början såg ut som ett enkelt spaningsuppdrag har plötsligt eskalerat till något större. Men när allt känns hopplöst korsas deras väg av grevinnan Lussan Kagg och hennes brokiga gäng motståndskvinnor.

Sedlighetsbyrån är den första delen i en spänningsserie som utspelar sig på 40-talets Gotland.

Hyllade författaren Christina Wahldén har inspirerats av Gotlands mörka historia och väver stilsäkert ihop en spännande och varm berättelse. Läsare som gillar Kate Quinns böcker hittar här en svensk motsvarighet.

Christina Wahldén (f. 1965) är en prisbelönt författare och journalist. Under ett drygt decennium var hon kriminalreporter på Svenska Dagbladet där hon bevakade sexualbrott, hedersrelaterat våld och människohandel. Hon debuterade 1998 med ungdomsromanen Kort kjol, om våldtäkt, och har sedan dess givit ut totalt 75 böcker för barn, unga och vuxna. 2018 tilldelades hon Spårhunden för bästa svenska kriminalroman för barn och unga. Nämn inte de döda nominerades 2020 av Svenska Deckarakademin till priset för årets bästa svenska kriminalroman.