Bläddra

Sejtes skatt

Köp här

Sejtes skatt

Köp här

Härmed svär vi, barn till Spelemannen från Hermelita, att ta oss fram till Zaraiternas Rike, och att kämpa mot Faros tyranni så länge vi lever Solen hade redan hunnit en bra bit upp på himlen. Det slog mig att det var första gången den visade sig på ett helt månvarv. Våren var kanske äntligen på väg. Ett bättre omen kunde vi inte ha fått.

I Orien härskar ondskan. Den grymme tyrannen Faros är som förhäxad av tanken på att finna Sejtes skatt. Hittar han bara skatten blir han oövervinnelig, och han skyr inga medel i sin jakt på den.
Invånarna i Orien lever i ständig skräck och varken barn eller vuxna skonas. När som helst kan de bli tillfångatagna och tvingade att slava i den gamla slottsruinen eller på spinneriet.
Oella och hennes tvillingbror Herm måste fly från sitt hem. De har fått i uppdrag av sin far, Spelemannen från Hermelita, att ta sig till Zaraiternas rike för att söka hjälp hos drottning Zara. Hon är den enda som kan besegra Faros. Men vägen till Zaraiternas rike är fylld av faror och äventyr, och Faros soldater är barnen tätt i hälarna.

Moni Nilsson-Brännström väver med Sejtes skatt samman fantasy med den klassiska äventyrsberättelsen. Resultatet har blivit en andlöst spännande bok om kampen mellan det onda och det goda.

För bokslukare i åldrarna mellan 10 och 14 år.