Bläddra

Silverfjärilen

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

Silverfjärilen

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

Under studentveckan hittas nittonåriga Emma död och korsfäst i en sjöbod nära hamnen i Skälderviken i Ängelholm. Platsen och motivet visar sig snart leda till händelser flera decennier tidigare. Polisen Max Carlberg och hans kollegor på sektionen för grova brott i Helsingborg slungas nu in i en komplicerad utredning. 

Frida Hammarsten är avstängd från sin tjänst som utredare på Ekobrott och besöker för första gången på femton år barndomshemmet i Ängelholm där hon tänkt ta det lugnt och renovera. När några pojkar hittar ett kranium råkar Frida vara i närheten. Fyndet visar sig ha en koppling till mordet på Emma och Frida blir allt mer involverad i en utredning hon borde hålla sig långt borta ifrån. 

LINDA SCHÖNBECK (f. 1973) är till vardags gymnasielärare i samhällskunskap och historia i Ängelholm. Hon debuterar med Silverfjärilen.

"Bokens handling berättas från flera perspektiv och via olika tidslinjer som skickligt knyts ihop mot slutet. Det finns en språklig detaljrikedom som både får miljöer och karaktärer att komma till liv. /.../ Sammanfattningsvis är Silverfjärilen en väl genomförd debut som säkerligen kommer att gå hem hos många. Betyg 4 av 5."
- Julia Nilsefur, BTJ 

"Vi får lära känna många intressanta människor i en skånsk miljö som skrivs fram på ett mycket levande sätt; intrigbygget är också djupt imponerande, spännande och läsvärt, det här är en riktigt stark debut på de flesta sätt."
- Kapprakt.se

"Silverfjärilen bjöd på nagelbitande spännande." 
- Betsybybook

"En spänningsroman som verkligen håller mig på helspänn genom hela boken. Det är rått, sorgligt, spännande och oförutsägbar."
- Stinas_boksida