Bläddra

Siri och Immanuel

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Siri och Immanuel

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Siri har känt sig utanför i hela sitt liv och när hennes bror, som är hennes enda vän, hastigt går bort i cancer känner hon sig helt isolerad och ensammast i världen. Så flyttar Immanuel in i lägenheten mittemot hennes. Immanuel har precis separerat från sin sambo och med sig har han ett antal flyttlådor som han drar sig för att packa upp. Motvilligt uppstår en kontakt mellan Siri och Immanuel. Siri är både högljudd och mycket ärlig, medan Immanuel kämpar med sin egen försagdhet. Trots det finner de sig i varandras sällskap allt oftare.

När Immanuel hittar en handskriven liten lapp på en gatlykta förändras allt. Detta är en vädjan om hjälp , står det. En trevande brevväxling uppstår via lyktstolpen och det blir början på en ny slags bekantskap som kommer att beröra och påverka tre människors liv.

Ur recension av Siri och Immanuel hos Btj: "Det är en roman om ensamhet, ofrivillig och självvald. En fin skildring på ett tillgängligt språk av det gränsland mellan sjukt och friskt som vi alla på något sätt kan känna igen oss i."

Författarens andra bok Dagar med min mamma uppmärksammades:

En närgången berättelse av hur det kan vara att leva med en anhörig med bipolär sjukdom.  //  Författarcentrum Väst, en av fem nomineringar till Årets västsvenska författare 2017

"Känsligt, med värme och med ett lättläst språk beskriver författaren i sin andra roman hur en psykisk sjukdom tar all känslomässig plats, inte bara för den sjuke utan för familjen och omgivningen. God, men också nyttig läsning om psykisk sjukdom."  //  BTJ

Sofi Jansson (född 1984) är uppvuxen och bosatt i Göteborg. Hon har läst litteraturvetenskap på Göteborgs Universitet och utbildar sig nu till sjuksköterska. Sofi Jansson debuterade med romanen Sylvester och den riktiga världen (2007). 2017 kom sedan Dagar med min mamma för vilken Författarcentrum Väst nominerade henne till Årets västsvenska författare. Siri och Immanuel är hennes tredje roman.