Bläddra

Skamsnaran

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Skamsnaran

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Mona Schillers nya liv i Vargön är i spillror och hennes söner vägrar tala med henne när en gammal vän och tidigare kollega ringer och ber om hjälp med att hitta hennes dotter Sophie. Det visar sig snart att det inte är första gången Sophie försvunnit. Samtidigt får Monas son Anton, som är polis, i uppdrag att utreda ett dödsfall. En ung flicka har hängt sig i ett träd utanför Trollhättans kyrka. Flickan har inga identitetshandlingar på sig och hennes identitet förblir okänd. Det som först verkar vara ett självmord visar sig vara ett mord när rättsläkaren konstaterar att hon var död innan hon hängdes.

SKAMSNARAN är den fjärde fristående delen i serien om Vargön, där  vi får möta storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället. I centrum står femtiosexåriga Mona Schiller, en orädd och stark kvinna som löser andras brott men döljer egna mörka hemligheter. Andra böcker i serien: Brudslöjan (2019), Älvdansen (2019) och Vinterströmmen (2020).

»En riktigt bra deckare! Det ska bli spännande att följa utvecklingen i Vargön i kommande böcker.« DAST Magazine

»Redan vid debuten tål hon att jämföras med etablerade svenska deckarnamn« Borås Tidning     

»Jag kan inte komma på annat än superlativer och rekommenderar den varmt till alla som gillar spänning!« Gunilla Wall, Hemmets Veckotidning