Bläddra

Skärgårdssmak Culinary Guide

Köp här

Skärgårdssmak Culinary Guide

Köp här
Skärgårdssmak samlar sjökrogar, skärgårdsbutiker, livsmedels- och råvaruproducenter och hantverkare till ett kraftfullt samarbete i den fantastiska skärgården mellan Sverige, Åland och Finland. Målsättningen är att erbjuda besökarna det bästa av skärgårdens natur, produkter, smaker och upplevelser. En annan målsättning är att stärka skärgårdens företag så att skärgården kan hållas levande och tillgänglig för oss alla – året runt.

Skärgårdens företag är små och oftast familjeföretag som brinner för sin verksamhet. De saknar storföretagens finansiella muskler och marknadsresurser. Och det är här Skärgårdssmak kommer in i bilden. Tillsammans med likasinnade kan företagen i Skärgårdssmak hjälpa och stötta varandra och därmed skapa bättre förutsättningar för både tjänster och produkter att nå ut till kunderna. De kan få del av varandras erfarenheter och resurser och därmed erbjuda kunderna både bättre produkter och ett större och bredare utbud.

Råvaru- och livsmedelsproducenterna levererar dagligen produkter från skärgårdsnaturens eget skafferi till både skärgårdsbutiker och sjökrogar. Skärgårdskrogarna förvandlar råvarorna till smakfulla rätter som doftar hav och skärgård. Hantverkarnas flitiga fingrar skapar vackra hantverksprodukter som bär skärgårdens kultur och kännetecken. Skärgårdens butiker är trevliga samlingspunkter för både skärgårdsborna och skärgårdsgästerna. Här finns ett personligt utbud av varor och service som saknar motstycke på annat håll.