Bläddra

Skogen

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: fantasy och magisk realism
Köp här

Skogen

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: fantasy och magisk realism
Köp här

Fatima tyckte om att dra benen efter sig. Hon avskydde att stressa. Kom hellre försent.

Billy var precis det motsatta. Han hade inte ro att sitta stilla för länge och var det något som gjorde honom galen så var det människor som tänkte för länge eller gick för långsamt.

Billy och Fatima hade hamnat i varandras arbetsgrupp. Den grupp där de skulle utveckla vårens stora projekt tillsammans.

Fatima stirrade mot Billy när de förstod att de fått varandra. Billy skrek rätt ut. Jag pallar inte skrek han, och rusade fram till deras lärare Torsten, försöker du medvetet ta livet av mig för du fattar att jag kommer gå sönder av att vara i samma grupp som henne .Det går inte.

Just det här projektet är meningen att ta er över gränser ni inte trodde ni skulle klara. Jag har medvetet satt er i samma grupp.

Vad de då inte visste var att deras ovilja att vara med varandra, var precis det som sådana som den nyinflyttade familjen i det nybyggda huset vid skolan, livnärde sig på..."
Mina tankar om boken Skogen:

Att tappa kontrollen. Över sin tillvaro. Över sig själv. Vad vet vi om allt som finns omkring oss? Tänk om det är så att just nu i detta ögonblick planeras en attack mot oss? Inte av andra människor. Utan av andra varelser. Boende på den här planeten eller någon annanstans ifrån. Synliga för oss eller inte? För vad vet vi? Inte mycket. Inte mer än det vi fått lära oss. Om det är så att alla våra handlingar, varenda steg vi tar, alla ord vi säger, allt... avgör vad som kommer att hända med oss härnäst– vore vi då noggrannare med med allt vi gör? Skulle vi tänka efter mer? Skulle vi se till att göra mycket bättre av allting? Är det så att det till och med vore självklart för oss att bara göra bra ifall vi blev rikligt belönade för det och i motsats till det även blev rejält bestraffade genom att inte få belöningarna. Skulle vi vara beredda att ändra våra betenden då? Vad skulle det krävas för att vi skulle ändra våra mönster som är djupt och relativt tryggt rotade? Hoppas ni gillar boken lika mycket som jag gillade att skriva den.