Bläddra

Slakthuset

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

Slakthuset

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

En av de mest spännande nyheterna från Storbritannien

Det här är brittisk spänning på högsta nivå av en författare vars mörka stjärna bara stiger. Alla som läst de förra böckerna med den tuffe snuten Logan McRae vet vad de har att vänta – en långt ifrån behaglig resa. Än en gång tvingar McBride ut sin huvudperson McRae på skotska Aberdeens allra smutsigaste gator. Och än en gång sätter han hänsynslöst kniven mot läsarens strupe.

För tjugo år sedan lyckades polisen fånga ”Slaktaren” – en brutal seriemördare som härjade runtom i landet. Domen upphävdes och Ken Wiseman släpptes senare på fri fot efter tretton år i fängelse.

Startskottet för den mest omfattande människojakten i Aberdeens historia är när en container med kroppsdelar dyker upp i hamnen. När poliserna i det team som en gång grep Wiseman försvinner, en efter en, inser McRae att sanningen inte är så enkel som den ser ut. Den enda sak som är enkel att konstatera är att Aberdeen aldrig kommer att bli sig likt.

Stuart MacBride skriver en hård och skoningslös kriminallitteratur, och med sin makabra humor har han få jämbördiga genren. Med Slakthuset har han åter åstadkommit en tät, roande och grym studie i mänsklighetens mindre smickrande sidor.

Slakthuset är Stuart MacBrides fjärde bok. Han debutroman Kall som granit tilldelades en Barry Award. Översatt till svenska finns även De dödas ljus och Den brustna huden.