Bläddra

Slaughter man

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Slaughter man

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här
Slaughter man / Tony Parsons
På Nyårsdagen hittas en förmögen familj brutalt mördad i sitt inhäg­nade villaområde i norra London. En familjemedlem saknas. Deras yngsta barn har rövats bort.
Mordvapnet en slaktmask, som används för att bedöva nötkreatur i samband med slakt, vilket leder kriminaldetektiven Max Wolfe till ett dammigt, mörkt hörn av Scotland Yards museum, som tillägnats en mördare som trettio år tidigare fick öknamnet Slaughter Man.
Men Slaughter Man har fullföljt sitt straff och är nu mycket gammal och döende. Kan han verkligen vara tillbaka i sin egen fruktade verk­samhet? Var mördandet av den lyckliga familjen ett lustmord? Eller en grotesk hyllning till Slaughter man, en copycat? Eller ett kontraktsmord iscensatt för att kasta skulden på den gamle döende mannen?
Max Wolfe inser att han först måste hitta det bortrövade barnet och stoppa mördaren från att förstöra en annan oskyldig familjs liv kan­ske innan han hittar fram till Max Wolfes egen ytterdörr.

Slaughter Man är den andra boken i Trilogin om Max Wolf av Tony Parsons. Kriminaldetektiven som lever ensam med sin dotter och hund och återigen får uppdraget att hitta en seriemördare. Den första boken i serien Murder Bag har blivit en bästsäljare som legat länge på topp­listorna i England. Slaughter man fick samma varma mottagande när den släpptes 2015.

Om författaren:
TONY PARSONS föddes 1955 i Essex. Efter att ha hoppat av skolan och arbetat på en spritfabrik gjorde Parsons sig ett namn 197677 då han som ung rockskribent på musiktidningen New Musical Express var och med skildrade punkens födelse. Därefter blev han en av Englands bäst betalda dagstidningskolumnister med bland annat Daily Mirror och Daily Telegraph som uppdragsgivare.
Tony Parsons slog igenom med dunder och brak 1999 som författare med Mannen och pojken som blev en miljonsäljare. Den låg länge överst på topplistorna och fick British Book Awards Book of the Year Prize 2001. Den gavs också ut i Sverige och fick en stor fan-krets. Efter succén följde flera bestsellers. I flera romaner har han skildrat relationer mellan män och kvinnor, kärleken till musik, identifikationen med populärkultur, vänskap, drömmar om framgång och revansch. Parsons böcker fick skämtsamt smeknamnet Men Lit i jämförelse med Chick Lit.