Bläddra

Slottsmorden

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur

Slottsmorden

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

Under en visning på Tjolöholms slott utanför Göteborg hittas en av guiderna död. Har hon hoppat eller har någon knuffat henne? Av en tillfällighet befinner sig kriminalinspektör Alicia Lundberg och hennes nya kollega Elsa på slottet och snart har deras team för grova brott kopplats in.

Samma kväll som Alicia firar sin trettioårsdag sker ett nytt mord, även detta på ett slott. Det visar sig att slottsmiljön inte är enda sambandet mellan fallen – en silverberlock påträffas på båda mordplatserna. Är det verkligen en slump? Vem är det som gäckar polisen och varför har två till synes oskyldiga människor mist livet så brutalt?

Samtidigt som teamet arbetar intensivt med att lösa mordgåtorna börjar Alicias liv falla på plats efter den tuffa utredningen av de mördade författarna året innan. Hon börjar dejta en gammal kärlek, men det är något som inte stämmer i hennes omgivning. Tvivlen sätter in, kan hon lita på sig själv eller börjar den tidigare stressen sakta visa sig?

Erika Rockborn är tillbaka med en gastkramande deckare i anrik miljö med den unga kriminalinspektören Alicia Lundberg. En fristående uppföljare till Författarmorden.

Allmänläkaren Erika Rockborn, född 1963 i Linköping, har skrivit trilogin Livmodermakt (2018), Modermakt (2019) och Egenmakt (2020). År 2021 släppte hon sin första spänningsroman, Författarmorden, i serien om kriminalinspektören Alicia Lundberg.Slottsmorden är andra boken i serien.

Slottsmorden är en klassiskt upplagd pusseldeckare med en lagom dramatisk upplösning. Rockborn ägnar sig inte åt otäcka mordskildringar utan fokuserar på att bit för bit leverera ledtrådar till mysterierna och att beskriva sina karaktärer, som alla är ganska vardagliga personer. Det är en relativt underhållande och väldigt snabbläst deckare med ett tydligt feelgoodtema.

BTJ-häftet nr 2, 2023. Lektör Charlotte Lilja