Bläddra

Snö och aska

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur
Köp här

Snö och aska

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur
Köp här
Snö och Aska är den sjätte boken i Gabaldons episka kärlekssaga om Claire och Jamie.

Året är 1772, kvällen innan den amerikanska revolutionen, och upprorets låga är redan tänd. I Boston ligger män döda på gatorna, och i de djupa skogarna i North Carolina brinner ensamma stugor i skogens mörker. Och över huset vid Frasers Ridge, där Jamie Fraser och hans familj bor, reser sig en skugga

Kolonin är i oro, och guvernör Josiah Martin skickar bud till Jamie och ber om hjälp. Guvernören behöver någon som kan samla utmarkerna, lugna den sjudande förbittringen mellan nybyggare och indianer, och hålla bergen säkra för kung och fosterland. Alla är överens om att Jamie Fraser är rätt man för jobbet.

Men det finns ett problem. Jamies fru Claire är tidsresenär och Jamie vet redan att om tre år så kommer kriget och slutet blir självständighet och de som är lojala med kungen kommer antingen vara döda eller i landsflykt. Bakom allt annat hotar dessutom ett litet tidningsurklipp från 1776, som rapporterar om branden som förstör deras hus och dödar familjen. Jamie hoppas att förutsägelserna är falska vilket bara framtiden kan utvisa.

Övriga titlar i serien är: Främlingen, Slända i bärnsten, Sjöfararna, Trummornas dån och Det flammande korset.