Bläddra

Snöfallet och andra spänningsberättelser

Kategorier: Deckare Noveller Skönlitteratur Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Snöfallet och andra spänningsberättelser

Kategorier: Deckare Noveller Skönlitteratur Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Snöfallet och andra spänningsnoveller innehåller tretton berättelser - både nyskrivna och sådana som varit publicerade tidigare i olika sammanhang.
I novellsamlingen serveras varierade teman som svek, svartsjuka, passion, hat, hämndlystnad, habegär, pur ondska och infernaliskt ränksmideri. När det gäller de äldre novellerna är de genomgående utökade och uppfräschade - i några fall dessutom radikalt förändrade.
Kommissarie Sten Wall medverkar i en del av berättelserna. I de övriga föredrar han att diskret stiga åt sidan för att samla kraft åt framtida brottsbekämpning i Staden.

BJÖRN HELLBERG debuterade som författare 1969 med fackboken Tennisarenans giganter och har sedan dess utkommit med drygt 60 titlar över hälften av dem i deckargenren. Närmast föregående utgivning var emellertid den efterlängtade självbiografin En sorts memoar (Lind & Co, 2018).

Han är en språklig ekvilibrist av stora mått.
Lennart Ödeen, Gefle Dagblad  

Björn Hellberg är kanske den svenska kriminallitteraturens främste behandlare av vårt språk.
Hasse Delby, Eskilstuna-Kuriren  

Språkligt sett är det få som kan mäta sig med Björn Hellberg [ ] Lägg därtill hans sinne för stillsam, men träffande humor och helhetsbilden är komplett.
Magnus Carlsson, Nya Kristinehamns-Posten