Bläddra

Sov, för i helvete, sov!

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här

Sov, för i helvete, sov!

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här
Dom är ju söta, i den åldern. För det mesta. Men ibland ... Och i synnerhet när du vill slappa framför TV:n eller med en bok, och ungen vill inte, vill inte, VILL inte sova! Medge att då vill du helst ...!

Gör inte det! Sätt dig ner med en kopp te – eller kaffe – istället och läs den här bilderboken. Den är till dig, och särskilt nu. Känn igen dig. Le lite. Och slappna av.

Och sen när du har läst klart och slappnat av, då går du in igen till din söta krabat. Och om hen ännu inte somnat av sig själv – stoppa om, pussa och läs en bilderbok till för din ängel. Fast kanske inte den här. Men vem vet, ungarna idag – hen kanske också tycker om den här boken.

EN bibel för utmattade förlädrar. New York Times

Sov för i helvete, sov är en parodi på godnattsagor för barn. […] Poetiskt, humoristiskt, kärleksfullt och med mängder av svordomar skapar författaren enorm igenkänning kring de förbjudna känslorna av irritation kring nattning när barnet inte somnar. Barnet ska dricka, gå på toa, prata och gud vet vad. Författaren har skapat en unik, rolig bok på rim som framkallar många skratt. Ricardo Cortés suggestiva och uttrycksfulla illustrationer tillsammans med Lena Ollmarks nyöversättning bidrar till intrycket. Bättre uppiggande läsning för en sliten småbarnsförälder är svår att hitta.
Helhetsbetyg 5
Petra Norman,BTJ-häftet nr 24, 2019