Bläddra

Sticka nordiskt : 150 traditionella mönster

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid Sömnad och handarbete Stickning Stickning och virkning
Köp här

Sticka nordiskt : 150 traditionella mönster

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid Sömnad och handarbete Stickning Stickning och virkning
Köp här
I den här boken presenteras en samling mönster från den nordiska stickkonsten. Här kan både nybörjare och vana stickare inspireras av traditionella stjärnor, hjärtan, blommor och renar samt vackra geometriska mönster.
Varje mönster presenteras med handstickade exempel i naturlig storlek tillsammans med tydliga diagram. Många av mönstren har dessutom färgdiagram med flera alternativ och förslag.
Bokens mönster kan kombineras på en rad olika sätt i exempelvis tröjor, halsdukar och mössor. Dessutom innehåller Sticka nordiskt fyra spännande projekt med kompletta beskrivningar som kan inspirera till egna designidéer.
Olika tekniker för mönsterstickning beskrivs steg för steg med tydliga bilder. Här förklaras allt du behöver veta om hjälpmedel, uppläggning, avmaskning, stickfasthet, garnbyten och mycket, mycket mer.

MARY JANE MUCKLESTONE är stickdesigner och känd för sina uppfinningsrika färgmönster. Hon har en förkärlek för folklig stickning och har rest runt i världen för att berika sitt handarbete.

"en skattkista som läsaren kan ösa ur för att skapa egna unika alster inspirerade av nordisk stickning."
Maj-Britt Claesson, BTJ

"Fantastiskt fin och komplett mönsterbok för alla som vill börja med eller utveckla sin mönsterstickning."
Malin Rosdahl, Allers

"Mönsterstickning är inte svårt, framför allt inte när det förklaras pedagogiskt med bilder steg-för-steg som i den här boken."
Eva Åström, Expressen