Bläddra

Sticka småvarmt! : mössor, vantar, sockor, halsdukar, benvärmare, muddar och kragar

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Sticka småvarmt! : mössor, vantar, sockor, halsdukar, benvärmare, muddar och kragar

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Ibland räcker det med ett litet plagg för att höja temperaturen. Det kan handla om frusna tår, fingrar eller bara en humörkick!

Sticka småvarmt börjar med praktiska och enkla basmodeller på flera just sådana små värmande plagg – mössor, vantar, sockor, halsdukar, benvärmare, muddar och kragar. Här finns grundmönster men även en mängd beskrivningar av roliga variationer som kan inspirera till egna idéer.
I boken blandas olika tekniker men gemensamt för alla plagg är att de är enkla att sticka. Några modeller kan ta lite längre tid att göra, men det betyder inte att de är komplicerade. Ta bara ett steg i taget så går det bra. Traditionella flätmönster stickas här på ett annorlunda vis och tekniken öppnar för långt fler användningsområden än bokens modeller.
Författaren Johanna Wallin är en mycket frusen person som gärna bär kragar, muddar och sockor inomhus. Tanken är att plaggen i boken fungerar lika mycket som fina smycken eller accessoarer som värmande småplagg. Många modeller matchar varandra snyggt, men det är upp till var och en att mixa dem precis som man vill!
Utöver de värmande plaggen är boken kryddad med smycken, broscher och små mössor att värma frukostägget med.
Detaljbilderna i boken är tagna av Albin Dahlström, fotograf med inriktning på studio- och produktfotografi. Miljöbilderna är fotograferade av Björn Dahlgren, som är reklamfotograf med stark känsla för produkten i sin miljö.