Bläddra

Stockholm : en historia i kartor och bilder

Köp här

Stockholm : en historia i kartor och bilder

Köp här

Praktverket om Stockholms historia - nu i lågprisutgåva

Stockholms spännande och innehållsrika historia berättas här på ett nytt sätt med närmare 600 äldre kartor, fotografier och historiska bilder. Tillsammans med författarna har den prisbelönte illustratören Sven Nordqvist skapat unika rekonstruktioner av platser och händelser i Stockholms historia. Boken innehåller också ett antal nytecknade kartor gjorda i samarbete med stockholmsforskare inom olika områden.

Följ med på en resa från Stockholms forntid till dagens miljonstad. I nio brett upplagda kapitel får vi stifta bekantskap med Stockholm under olika skeden - från det förhistoriska skärgårdslandskapet och vikingatidens handelsplats till stormaktstidens praktälskande huvudstad, 1700-talets Stockholm med pastorala idyller och hälsofarlig stadsmiljö, 1800-talets industrialism och omvälvande förändringar liksom miljonstadens nya förorter och kommunikationsleder. Denna spännande bildberättelse kompletteras av kortfattade och informativa texter som lyfter fram och belyser skilda företeelser och teman i Stockholms utveckling:

Var fanns det människor innan staden byggdes?

Hur såg egentligen medeltidens Stockholm ut? Tre kronor - från kastal till renässansslott. Stormaktens huvudstad - stadsreglering, adelsprakt, krig- och krigsindustri 1700-talets stad - en krog på var hundrade invånare De stora Stockholmsutställningarna Hur byggdes tunnelbanan och vad vet vi om Stockholm under jord?