Bläddra

Stora boken om Bokashi

Kategorier: Ekologisk trädgårdsskötsel Livsstil, hobby och fritid Trädgård Trädgårdsskötsel: metoder
Köp här

Stora boken om Bokashi

Kategorier: Ekologisk trädgårdsskötsel Livsstil, hobby och fritid Trädgård Trädgårdsskötsel: metoder
Köp här

Bokashi är metoden som revolutionerar sättet att ta hand om vårt matavfall och samtidigt berika våra odlingsjordar. Intresset har exploderat de senaste åren och nu kommer den första kompletta boken på svenska. Kom och var en del i rörelsen! Genom att starta en bokashihink i ditt kök och syra matavfallet innan det omvandlas till jord är du delaktig i processen att minska växthusgaser, binda kol i jorden och bygga fantastiska odlingsjordar. Den här boken vänder sig inte bara till den som identifierar sig som trädgårdsmästare eller proffsodlare, utan alla vi som har röriga kök, stökiga trädgårdar och ett allmänt mänskligt liv. 

Författarna vill göra livet enklare och trädgårdsarbetet roligare. Alla kan känna att de kan göra en positiv skillnad för miljön i sitt vardagliga liv.

I boken får du handfasta råd och kunskaper om metoden och användningsområden, men framförallt är detta en inspirations- bok för alla som är intresserade av odling och vill pröva att komma igång. Matavfall är ju trots allt något som vi alla har. Oavsett var vi bor, om vi har hundar eller höns, stor familj eller liten, bor på landet eller i stan. 

Du kan använda Bokashi-metoden för att göra en insats för klimatet och bokens författare kommer guida dig på vägen.