Bläddra

Stora vävboken

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Stora vävboken

Kategorier: Hantverk och handarbete Livsstil, hobby och fritid
Köp här
Många är de handvävare som tagit sin allra första kontakt med vävning via Stora vävboken, inte bara i Sverige utan runtom i världen. Därför är det med glädje som förlaget nu kan presentera denna bok som en mycket omarbetad, modern vävbok i takt med tiden.

Förutom att ge grundkunskaperna i vävning, i steg för steg, såsom vävuppsättning, vävtekniker, terminologi och material så är Stora vävbokens uppgift att skänka vävaren inspiration, väcka nyfikenhet och förmedla glädjen i att utforska detta fascinerande och även kutlurhistoriskt betydelsefulla område som handvävning är.

Vävarna är beskrivna i varierande svårighetsgrad och utformning så att både nybörjare och den som vävt en del kan hitta ny kunskap i boken. Extra roligt är det att få presentera de många nya textilierna, varav de flesta är formgivna och utförda av studerande vid Handarbetets vänners skola.

Författarna är Laila Lundell, tidigare rektor och Elisabeth Windesjö, lärare på Handarbetets vänners vävskola, bägge välkända inom sitt gebit.