Bläddra

Störst är kärleken

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Störst är kärleken

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Störst är kärleken. Vad är kärlek? Är det en flyktig känsla av lättja från senaste veckoslutet? Eller är det en glad känsla över att kunna skapa något vackert och livsbejakande med andra människor? För andra människor skapa en vacker livsåskådning?
"Störst är kärleken" är berättelsen om när Evert kommer till mormor i Näkna. Hur han utan att riktigt kunna förstå den mentala betydelsen lever han hela sommaren i en skapelse, som till stora delar människan inte har skapat. I boken kan Evert ibland tänka på hur det är att leva i och nära naturen, till skillnad från städernas karga och livlösa livsmiljö. Hur påverkar den miljön kärleken. När han tänker på sin kärlek inser han hur innehållet till denna skiljer sig åt från den ena platsen till den andra. Närheten till varandra och allt levande hos mormor i Näkna är naturlig och okonstlad. Precis som Judits tro. Hon tackar Gud för det allra minsta. Evert vill bevara och ta med sig det vackra och trygga livet i Näkna hem och med varmt hjärta ge det till Bodil.
I avskedets stund vid sommarlovets slut har förståelsen för kärleken gjort människans mentala värld klokare.

Jan Ritzén föddes 1948 i Norrköping. I början av 50-talet flyttade familjen till Linköping och sedan dess har han varit Linköpingsbo. Jan är uppvuxen vid Drottningtorget i stadsdelen Tannefors. Sin skolgång började han i Kungsbergsskolan som vid den tiden var ganska nybyggd.