Bläddra

Svenska 70-talsmöbler

Kategorier: Antika möbler Antikviteter och samlarobjekt Kommersiell konst och design Konst Livsstil, hobby och fritid Möbeldesign
Köp här

Svenska 70-talsmöbler

Kategorier: Antika möbler Antikviteter och samlarobjekt Kommersiell konst och design Konst Livsstil, hobby och fritid Möbeldesign
Köp här

70-talet är idag kult. Ingen verkar ha missat Ingemar Stenmark, V-jeans, oljekris, fem semesterveckor eller Vilse i pannkakan. Till tonerna av ABBA, progg och punk. Och allt i storblommiga miljöer i orange, gult och brunt. Vardagsrum med hopplöst låga sittmöbler klädda med manchester och stretchvelour och frukostar kring rustika furubord.

Men vem ritade möblerna? Vilka fabriker tillverkade dem? Och vad tyckte branschjournalisterna och förståsigpåarna?

I denna bok presenteras över tusen svensktillverkade 70-talsmöbler. Här får de sin historia berättad och här ges en övergripande bild av ett svenskt inredningsideal i konstant förändring under ett av 1900-talets mest händelserika decennium. Det tidiga 1970-talets ungdomsmöbler i plast och stål hade litet gemensamt med den flora av möbler i bok och björk som lanserades mot slutet av årtiondet. 70-talet hade snart sagt allt.

Eller vad sägs om soffor med inbyggd stereo, bord med skivor av bladguld och buffelhud, toalettstolar i gyllenbrunt och laxrosa himmelssängar med ljuskrona ovanför kudden?

Svenska 70-talsmöbler: I plast, stål, furu och manchester 1969-1980 är ett oumbärligt referensverk för alla designintresserade. Läst pärm till pärm ger boken vidare en djupare förståelse av ett decennium präglat av en färg- och formglädje utan tidigare motstycke.

Tidigare har författaren ANDREAS SIESING givit ut boken Svenska möbler: Folkhemsform i ull, jakaranda, furu och bok 1949-1970. Svenska 70-talsmöbler är en fristående fortsättning på den utgivningen.