Bläddra

Sverigeboken : med text på svenska, engelska, tyska och franska

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Resor och platser
Köp här

Sverigeboken : med text på svenska, engelska, tyska och franska

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Resor och platser
Köp här

Med underbara naturfotografier och informativ text skildras det svenska landskapet från Skånes vidsträckta slätter till Lapplands snöklädda fjäll. Både kända och okända sevärdheter besöks. Här berättas om vårt statsskick och kungens representativa roll, om svenskarna och våra mattraditioner, om Luciafirande, midsommarfirande och Nobelfest, om svensk musik och berömda svenskar inom olika områden som gett och ger eko ute i världen.

Vad är speciellt med Sverige? Utifrån den frågeställningen börjar författaren informativt och koncentrerat berätta om vårt land i denna rikt illustrerade bok. De svenska landskapen skildras med vackra naturfotografier från Skåne i söder till Lappland i norr med besök bl a i Stockholm och Stockholms skärgård, Göteborg med västkusten och många andra av Sveriges städer alla med sina minnesmärken och sevärdheter.

Översiktligt berättas också om den historiska utvecklingen från isöken till nybyggarland, om vårt statsskick, om svenskarna och om våra mattraditioner som det svenska smörgåsbordet och om svensk musik och berömda svenskar. Den svenska sommarnatten med midnattssolen och högtider och traditioner skildras också. Kort sagt är boken ett koncentrat av allt det man gärna vill visa fram för att presentera Sverige.

Utkom 1986 på Legenda. Denna utgåva är helt ny, med ny text och nya bilder. Särskilt intressant för utländska turister på Sverigebesök, som presentbok för företag till utländska affärskontakter och för privatpersoner till utländska vänner.