Bläddra

Sveriges Fjärilar

Kategorier: Djur och natur Livsstil, hobby och fritid Vilda djur Vilda djur: vattendjur
Köp här

Sveriges Fjärilar

Kategorier: Djur och natur Livsstil, hobby och fritid Vilda djur Vilda djur: vattendjur
Köp här
SVERIGES FJÄRILAR - en fälthandbok över Sveriges alla dag- och nattfjärilar Håkan Elmquist - Göran Liljeberg - Morten Top-Jensen - Michael Fibiger

"Med Sveriges Fjärilar har landet fått en ny ovärderlig fjärilsbok för både nördar och vanligt naturintresserat folk. Jag törs säga att den är epokgörande."
Dagens Nyheter, Marcus Boldemann 10 juni 2011.

Fälthandboken behandlar samtliga 1091 svenska storfjärilar dvs. alla dagfjärilar, spinnare, mätare och nattflyn och några mindre grupper som säckspinnare, rotfjärilar och glasvingar.

För första gången i någon svensk bok, visas bilder på alla svenska arter både i naturliga viloställning och mer tradtionellt som preparerade djur på färgtavlor. Boken är helt uppdaterad med de senaste svenska artfynden. Med aktuella flygtider och med den senaste utbredning i Sverige.

Alla arter är avbildade med fältfotografier i naturlig viloställning. Längst bak i boken finns dessutom över 80 färgplanscher som visar preparerade fjärilar i naturlig storlek. Den lättförståliga texten tar, för varje art, upp artkaraktärer som skiljer förväxlingsarter, flygtid, biotop, larvtid, foderplantor, vanlighetsangivelse och utbredning i Sverige.

Ytterligare bilder visar på artkaraktäristiska larver, puppor och ägg. I ett eget avsnitt presenteras också senaste systematiken. Alla arter är namngivna både med vetenskapliga och svenska namn.

Med den här boken i handen är det möjligt att artbestämma de allra flesta svenska storfjärilisarterna. Boken är inte bara skriven för fjärilsnördar utan lika mycket för alla naturintresserade som vill öppna ögonen för fjärilarnas spännande och underbara värld. Fotografering och skådning av fjärilar har blivit mycket populärt inte minst bland fågelskådare. Med den här boken i handen är det möjligt att, redan i fält, kunna artbestämma de allra flesta svenska storfjärilisarterna.

Skyddande omslag i genomskinlig plast medföljer, bra att ha i fält.

Format: 13 x 21,5 cm - över 750 sidor - 82 färgtavlor - över 3.200 bilde