Bläddra

Svikaren

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers

Svikaren

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Det rör sig helt klart om hämnd. För att fotbollsspelaren Sebastian Lilja vänt sin egen klubb ryggen och skrivit på för konkurrenten. Omdömena är både hårda och hotfulla: Jävla Bajenfitta! Du ska dö! Du pissade på oss! Sebastian Lilja får sitt sista år i livet förstört av anonyma hot. Och en dag hittas han i sin egen lägenhet i en stor blodpöl.

Det ser ut att vara ett ganska enkelt fall att lösa förkriminalinspektör Charlotta Lugn. Det är naturligtvis en urspårad supporter som huggit kniven i Liljas kropp över sjuttio gånger. Och målsägarbiträdet Shirin Sundin, som kallas in för att företräda Liljas mor och far, får förklara för dem hur sport kan få människor att känna ett sådant oresonligt hat.

Det första spår som kommer in leder också mycket riktigt mot ett av de värsta rötäggen, som söker spänningen i upploppen kring matcherna och de organiserade masslagsmålen mellan olika firmor, än vad som händer på själva planen.

Men det är något som inte stämmer. Nya fakta kommer fram under utredningen som pekar i en helt annan riktning. Inte på en anonym våldsverkare utan någon som stått Sebastian Lilja nära. Väldigt nära.

Katarina Wennstams en skakande skildring av våld och intolerans i sportens värld. En sund själ i en död kropp.

"detta är en bok med extra allt. Läs!"

Ingrid Norrman, Expressen

"Ja! Äntligen! I Katarina Wennstams fjärde deckare är allt på plats: det är ettrigt sträckläsningstempo rakt igenom /.../ Hon kan verkligen gestalta, bättre nu än någonsin tidigare. Fotbollssupportrarnas rusiga våldsbenägenhet växer så att man känner den själv: har träffas man för att slåss, för att hata, för att få skrika raseriet av sig i grupp./.../ Hon har hittat helt rätt ton och sammanhang, och resultatet är ovanligt bra."

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Katarina Wennstam har lyckats med det svåra att skriva en spänningsroman med ett angeläget ärende utan att tappa vare sig fart eller skärpa. I sin genre får hon högsta betyg. Det är omöjligt att inte sträckläsa - och för en hbt-läsare är detta rena rama guldgruvan. Det är smart, fartfyllt och hundra procent läsvärt."

QX

"Jag erkänner, jag älskar alla Katarina Wennstams spänningsromaner. Även den som inte är överförtjust i sport kan falla som en filmande Zlatan för nya 'Svikaren'."

Metro