Bläddra

Syskonen Malaquias

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

Syskonen Malaquias

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

"En skimrande prosa där levande och döda får existera tillsammans, en klar fyra!"
Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

"Berättelsen skimrar ... Andréa del Fuegos täta, nästan minimalistiska prosa är effektiv och ofta förförande."
Johan Werkmäster, Göteborgs-Posten

"Drabbande och ömsint"
dagensbok.com

"... en oerhört rik roman i det lilla formatet. Hon visar upp en förtrogenhet med landsbygdens sociala verklighet och lyckas förena lidelsefullt engagemang och spontanitet med en ytterst välformulerad politisk medvetenhet ... Språket är rakt och naket men ändå uttrycksfullt och nyanserat"
Norrköpings Tidningar

"... lika stilistiskt återhållen och ödesmättad som vilken Clarice Lispectorroman som helst ... Det är en vacker och sorglig berättelse om slumpens tillfälligheter, skriven på ett påtagligt och gestaltande språk."
Borås Tidning

"Drömskt lyrikspråk om hemsk händelse"
Caroline Engvall, MetroDe tre syskonen Nico, Julia och Antonio skiljs åt efter att deras föräldrar dödats av ett blixtnedslag. Nico börjar arbeta på kaffeplantagen och hans två yngre syskon skickas till ett barnhem i staden. De två bröderna återförenas och några år senare reser de med en mystisk båt på andra sidan berget för att leta efter sin syster.


 


I berättelsen om det hårda livet på den mystiska brasilianska landsbygden framträder en grumlig verklighet där ingenting är vad det verkar. Syskonen Malaquias är en drastisk och färgstark skildring av en tre gripande livsöden i brytpunkten mellan modernitet och tradition.