Bläddra

Systrarna och ensamheten

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

Systrarna och ensamheten

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

Tredje delen om Människohandelsgruppen är en högaktuell och verklighetsnära berättelse om överlevnad, hämnd, systerskap och kraft.

Amanda flyr från sin våldsamma pojkvän och hamnar ensam på Stockholms gator. En sen kväll blir hon misshandlad, men så dyker plötsligt en man upp ur skuggorna och tar Amanda under sina vingar. Hon blir kär i sin beskyddare, men vem är han och varför hjälper han henne?

Markus Lundström och Natalia Volotkova från Människohandelsgruppen får ett samtal från Jennifer, en tjej de känner sedan ett tidigare fall, hon är orolig för sin storasyster. De lovar att undersöka saken och finner snart Amanda fångad i en värld full av pornografi, prostitution och droger. Men hur hjälper man egentligen någon som inte vill ha med polisen att göra?

Systrarna och ensamheten handlar om vänskap och systerskap och om vem kvinnan i porrfilmen är när kameran slocknar.

“Simon Häggström skriver i samma anda som Katarina Wennstam.” Johannas deckarhörna

“Det här är en skrämmande aktuell och viktig berättelse i högt tempo.” Boklysten om Flickorna som sprang

Simon Häggström är författare och polis, han arbetar mot prostitution och människohandel vid Norrmalmspolisen i Stockholm. Han har också skrivit två uppmärksammade böcker om den undre världen, Skuggans lag (2016) och Nattstad (2017). Han romandebuterade med Flickorna som sprang (2019), som är den inledande delen i serien om människohandelsgruppen. Uppföljaren I skuggan av sektor 5 kom året därpå. Systrarna och ensamheten är den tredje delen i serien om Människohandelsgruppen.