Bläddra

Tabu

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Tabu

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

FERDINAND VON SCHIRACH är verksam som advokat i Berlin. Hans yrke inspirerar honom. Med sin erfarenhet och författarens medkänsla åstadkommer Ferdinand von Schirach stor konst, i det lilla formatet. Tabu är hans andra roman, efter den första, Fallet Collini. Hans internationella genombrott kom med de två novellsamlingarna Brott och Skuld.

Den hjärtsjuke, cigarillrökande kändisadvokaten Konrad Biegler, i Tabu, tar sig an försvaret av en fotograf i Berlin som fått ett internationellt genombrott med sina svartvita fotografier och avancerade installationer, som ställts ut i New York, Paris, Rom ... Den framgångsrika fotografen, Sebastian von Eschburg, vill med sin konst chockera och utmana gränser. I Berlin öppnar han sin ateljé med flera anställda. Det är där han träffar den iögonfallande Sofia som blir en del av hans konstnärliga installationer.

"En av de mest framträdande rösterna i den europeiska litteraturen." The Daily Telegraph

"Så underbart, en bok som består av bara glasklara meningar, avskalade och kloka, som lämnar avtryck och drar med sig läsaren i sin stilfulla ström." Der Spiegel

"En exceptionell stilist." New York Times

"Underbart återhållsamt skriven. Medryckande och oroväckande." The Guardian