Bläddra

Taco är doktor

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt

Taco är doktor

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
Köp här
Taco tittar på när Bella sparkar boll med några vänner. När bollen är på väg rakt mot Bellas huvud ser det farligt ut. Taco hoppar upp för att fånga bollen, men han landar på Bella! Hon gör sig illa och måste till doktorn. På sjukhuset får Taco lära sig vad plåster och sprutor är, och snart tar han över rollen som doktor. Och med hjälp av hans speciella klocka blir Bella strax bra igen.

Ett monster lockar till läsning
Taco kommer från en annan planet. Han är här för att undersöka jorden och dess märkliga invånare. Han bor hos familjen Sten som har gett honom namnet Taco, efter sin favoritmat. Varje dag skickar Taco rapporter till sin planet om olika saker som händer, som att gå ut med hunden, följa med barnen till skolan, spola ner sig i toaletten, gå på kalas … Vardagliga händelser blir roliga när läsaren får ta del av dem genom Tacos ögon.

De korta berättelserna om Taco är skrivna av Pernilla Gesén. De livliga fyrfärgsillustrationerna av Emma Vulkan ger stöd åt texten. Kombinationen text och bild lockar till vidare läsning.

Sagt om Taco räddar Zack
Varje uppslag är rikt illustrerat av Emma Vulkan, hennes snälla, färgglada bilder förstärker Pernilla Geséns humoristiska text, skriven med ett vardagsnära språk.
Monica Knutas, BTJ

Sagt om Taco och en vanlig morgon:
Den stora behållningen med boken är de iakttagelser Taco gör vilket ger läsaren en annorlunda och humoristisk vinkel på våra vardags-göromål. Att låta en utomjording beskriva vårt liv är inte unikt på något sätt men jag har inte mött det i en lättläst bok tidigare. /…/ Boken är rikt illustrerad med dataanimerade bilder. De har en positiv framtoning och stöder framför allt det humoristiska i berättelsen.
Dag Hedberg, BTJ

Sagt om Taco på monsterpromenad:
Pernilla Geséns humoristiska berättelse är enkelt framförd, i korta meningar som beskriver tokroliga situationer, i vilka Taco själv får ta plats. Emma Vulkans färgillustrationer är fina, inbjudande och tydliga.
Staffan Engstrand, BTJ