Bläddra

Till min allra bästa vän

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Till min allra bästa vän

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

"Maria Hamberg imponerar stort med sin nya roman."
Dala-Demokraten

"Till min allra bästa vän är en djupt rörande historia, som utmärks av en oemotståndlig kombination av nostalgiskt skimmer och brännande aktualitet."
Västerbottens-Kuriren

"Det är en vacker skildring av vänskap mellan kvinnor, Maria Hamberg skriver den med en innerlighet som aldrig blir sentimental."
Arbetet

1972 flyttar Kristina från bondgården i Ångermanland till London för att jobba som au pair i en fin familj. Kontrasten till livet hemma blir påtaglig, och från att ha varit vem som helst blir det tydligt för Kristina att hon tillhör den tjänande klassen.

Familjen i våningen under har också en barnflicka, Anabell, en walesisk gruvarbetardotter med ambitionen att "bli något". De unga kvinnorna blir snart vänner och under året hjälper och stöttar de båda varandra genom några nästan omöjliga situationer. Det flätar ihop dem och lägger grunden för en vänskap som ska vara livet ut, trots att de kommer att leva helt olika liv, i olika länder och med helt olika ekonomiska förutsättningar.

Till min allra bästa vän är en stor roman om livets överraskningar, klass och en vänskap som vill klara allt. Vi får följa Kristina och hur hon formats av sin uppväxt i ett jordbrukarhem och hur slitningarna mellan föräldrarna ligger kvar som en dov ton livet igenom.

'