Bläddra

Timglas

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

Timglas

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här
En sommarkväll 1994 våldtas en kvinna i sitt hem av en okänd gärningsman. I december 2018 kontaktar hon Klas Hagberg på Göteborgspolisens Kalla fall-grupp. Snart tvingas Klas att ställa sig frågan om det rör sig om en serievåldtäktsman. Betyder det i så fall att denne går fri och fortfarande verkar?
Samtidigt försöker undersköterskan Sara Douhan återhämta sig efter de våldsamma händelserna från föregående sommar, när skuggor ur det förflutna gör sig påminda.
Än en gång tvingas Klas och Sara tänja på regler i jakten efter sanningen. En sanning som visar sig vara mer fasansfull än någon av dem kunnat föreställa sig.

Timglas är en kriminalroman om sorg, utsatthet och möjligheten till försoning.
Timglas är den andra delen i en trilogi som inleddes med kritikerrosade Brottsplats 416.

Sagt om Timglas: 

"Timglas känns som en naturlig uppföljning till Brottsplats 416. Förutom att arbratt/Kragnert Bartholf tar sig an det populära berättarsättet att varva nutid med dåtid så fördjupas porträtten av karaktärerna. Något som fungerar mycket bra". - Karin Carlsson, Bohusläningen.

"Timglas är en lite annorlunda deckare med en polis och en undersköterska som team, en spännande kombo tycker jag, och som löser problem på sitt eget sätt. Boken har korta kapitel med högt tempo och är absolur läsvärd. Betyg 4 av 5" - Sofias bokhylla.

"Timglas är spännande, lättläst och med korta kapitel. " - Evas bokhylla.

"Ett extra plus är sättet som författarduon lyckas väva ihop historien på. De gör det på ett mycket bra och oväntat sätt. Ett rappt språk, högt tempo och en spännande handling". - Bettan bokprataren. 

"Spännande kriminalhistoria med oväntade vändningar. Språket är lika rappt som i Brottsplats 416 och tempot hålls uppe med de korta kapitlen". - Boknjutaren.