Bläddra

Ungdomsvåld : om yttre och inre utspel

Kategorier: Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Ungdomsvåld : om yttre och inre utspel

Kategorier: Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Våld hos ungdomar börjar i ungdomarnas inre, i fantasier och drömmar, i deras starka inre krafter som de själva kan träna sig i att sätta ord på. Människors sorg och rädslor tar sig uttryck i projektionsutspel. Inre och omedvetna trauman och komplex ageras ut i oförklarliga och aggresiva handlingar, både hos barn och vuxna. Analysen av dessa utspel är en viktig del av förklaringen till det våld som finns i samhället. Projektionerna kan också vändas innåt, bli självdestruktiva, som till exempel vid anorexi och självmord.

Ungdomsvåld barn och ungdomars utspel, vidareutvecklar författaren Gunilla Caisson dessa tankegångar och berättar om de teorier och metoder som växt fram och som hon använt sig av i sitt behandlingsarbete. Hon har i många år arbetat på behandlingshem och nu skrivit en bok om sina slutsatser av erfarenheterna.

Gunilla Caisson har som socionom arbetat med vård och behandling i över 20 år. De senaste tio åren som föreståndare på ett behandlingshem, för barn och ungdomar. Där drömmar och vakna utspel analyseras i behandlingsarbetet. 1999 gav hon ut boken Drömmens Drakar och Demoner, om drömbearbetning som teurpeutiskt inslag i vården. I denna bok fortsätter hon att delar med sig av sina teorier, metoder och fallbeskrivningar - om utspel.