Bläddra

Uppdrag Nemesis : Jack Tanner på Kreta 1941

Kategorier: Deckare Historiska deckare Skönlitteratur
Köp här

Uppdrag Nemesis : Jack Tanner på Kreta 1941

Kategorier: Deckare Historiska deckare Skönlitteratur
Köp här
»James Holland...är en av de bästa.» Antony Beevor

»Boken är synnerligen realistisk och skildrar krigets brutala verklighet. Jag får associationer till Linnas Okänd soldat.» Ölandsbladet

Antony Beevor

Det är maj 1941 och Jack Tanner är stationerad på Kreta för att kämpa under Storbritanniens fana. Än en gång är han indragen i en hård kamp. Han har dessutom gjort sig ovän med den orubbliga grekiska kaptenen Alopex, som har svurit att döda honom. Och när tyskarna invaderar är den brittiska styrkan riktigt illa ute. Med Tanner i spetsen försöker de driva tillbaka tyskarna för att kunna fly ön. Men snart inser de reträttens faktum och för att komma undan med livet i behåll måste de ta sig över öns förrädiska berg. Och den enda som kan hjälpa dem är den svurne fienden Alopex Uppdrag Nemesis är den tredje boken i serien om krigshjälten Jack Tanner.

Uppdrag Nemesis är en actionfylld sidvändare med högt tempo. Den är underhållande, välskriven och full av historiska detaljer som ger god inblick i det krigskaos som utspelade sig på den grekiska ön Kreta i andra världskrigets mitt 1941. Författaren James Holland har lagt ner mycket arbete på att Uppdrag Nemesis ska vara historiskt korrekt: verkliga händelser finns med, karaktärerna slåss med rätt typ av vapen etc. Dessa element förstärker spänningen och gör också att Tanner och övriga karaktärer utvecklas på ett naturligt och trovärdigt sätt.

Om författaren:

James Holland, som är född i Salisbury, Wiltshire, England, har studerat historia vid universitet i Durham. Han har gett ut ett flertal böcker, bland annat debuten 2003 Fortress Malta: An Island under Siege, 1940-1943 och Together We Stand: North Africa 1942-1943 Turning the Tide in the West som båda är historisk facklitteratur. James Holland debuterade som skönlitterär författare 2004 med romanen The Burning Blue och 2006 kom A Pair of Silver Wings. Första delen i serien om Tanner kom ut 2009 i Sverige. Varje bok i serien är fristående.