Bläddra

USA:s historia

Kategorier: Amerikas historia Historia Historia och arkeologi

USA:s historia

Kategorier: Amerikas historia Historia Historia och arkeologi
Köp här
Ett modernt standardverk om USA:s historia!

»Lennart Pehrson har lyckats att göra ett utmärkt urval med tonvikt på avgörande händelser i landets historia ... Han lyckas att utifrån det omfattande historiska materialet på ett utmärkt sätt förklara politiska motsättningar och förändringar samt koppla skeenden till betydelsefulla personer. Boken som är lättläst, väl genomarbetad och strukturerad.« Bibliotekstjänst

Världens supermakt. Politiskt, militärt, ekonomiskt och kulturellt. De beslut som fattas i USA får omedelbart konsekvenser i Sverige och i övriga världen.

Journalisten och utrikeskorrespondenten Lennart Pehrson har under lång tid rapporterat från denna supermakt. Nu har han skrivit en bok som länge saknats på den svenska marknaden ett modernt och översiktligt standardverk om USA:s historia. I USA:s historia förs vi tillbaka till tiden för den amerikanska republikens födelse. Vad som följde var inte okomplicerat: demokratiska reformer, fördrivningen av ursprungsbefolkningen, kampen mot slaveriet, inbördeskriget, den moderna kapitalismen.

Lennart Pehrsons skildring följer den dramatiska och betydelsefulla utvecklingen, från USA:s självständighet och mer än två sekel framåt. Boken ger en viktig och klargörande bakgrund till utvecklingen i dagens USA.

Pressröster om boken:

»Sådan nyttighetsläsning kan vara ren nöjesläsning och så blir Lennart Pehrsons bok ... översiktligt och välavvägt ... Lennart Pehrsons bok ger sammanhang och perspektiv.« Östra Småland