Bläddra

Utan ont uppsåt

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Utan ont uppsåt

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Kan ett liv helt förändras under några få sekunder av tanklöshet? I M. J. Hylands imponerande nya roman träffar vi den unge Patrick som just har lämnat ett misslyckat förhållande bakom sig och flyttat till en liten stad vid den engelska kusten. Nu ska han börja om på nytt. Och det börjar lovande. Han hittar snabbt ett arbete han trivs med och på pensionatet där han bor finns en värdinna som han faller för. I likhet med några av de andra manliga gästerna.

Från det ögonblick Patrick inser att han inte är ensam om att ha känslor för den vackra värdinnan stiger spänningen. Något kommer att hända. Den undertryckta vreden och frustrationen växer lika omärkligt som obönhörligt. När vi skiljs ifrån Patrick är han dömd för dråp och sitter i fängelse. Allt har förändrats i ett ögonblick av förlorad kontroll, i en våldsam handling som ter sig helt logisk och oundviklig.
Men det är i fängelsets brutala verklighet som Patrick upptäcker vad kärlek och verklig medmänsklighet är.

M. J. Hyland föddes 1968 i London och utkom första gången på svenska 2007 med romanen Inga fler lögner. Utan ont uppsåt är hennes tredje roman.

»Att läsa M.J. Hyland är som att vara instängd i en liten skrubb, där väggarna sakta sluter sig närmare. Det låter kanske inte som beröm, men faktum är att det inte är många verk som förmår påverka så djupt.«
Helsingborgs Dagblad