Bläddra

Utdraget jag skickade

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Dagböcker och brev
Köp här

Utdraget jag skickade

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Dagböcker och brev
Köp här

I flera år har Anna Nygren och Linda Skugge hört till de mest enträgna förnyarna av det svenska skriftspråket. På var sitt håll har de arbetat med att spränga sönder de litterära genrer som hotar att stänga in och torka ut den fria människans tänkande och skapande.

I Utdraget jag skickade möts de till slut, i två mörkt gnistrande mejltrådar om sorger och sex, rädslor och konst. En oumbärlig bok vars kärleksfulla text för alltid kommer att förändra läsarens förhållande till sig själv och till livet på jorden.

 

***

Anna Nygren är född 1990 och bosatt i Göteborg. Hon är verksam som bland annat författare och dramatiker och har tidigare utkommit med ett tiotal verk, däribland Hunger (2020), Fuck your marsvin and dö (2021) och Allt jag äger & har (2022).

Linda Skugge är född 1973 och bosatt i Stockholm. Hon är verksam som bland annat författare och journalist och har tidigare utkommit med ett tjugotal verk, däribland Saker under huden (1998), 40 constant reader (2014), 45 Morbus Addison (2018) och Vi såg en grävling (2020).

***

 

Pressröster

"Ikväll tillkännages årets sex nominerade till årets Augustpris. Det skulle förvåna mig om Nygrens roman skulle vara en av de sex men samtidigt skulle jag tappa hakan om den inte blir nominerad, då den har exakt allt som svensk samtidsprosa saknar och behöver just nu." Björn Kohlström om Anna Nygrens Allt jag äger & har (2022)

"När jag läste Linda Skugges blogg i somras fick jag elektriska stötar. När jag läser hennes samlade verk från ett år känns det mer som att ligga under en tung katedral. Det är en egendomlig bild, men det är den första som kommer för mig, och Linda Skugge har lärt mig att man måste följa sina associationer. Även jag vill följa i den grå kattens fotspår. För även om varenda båge i hela katedralen strävar uppåt, uppåt, så är ändå katedralen tung. Tung av sten, tung som ett människoliv. Vartenda gäckande och roligt ord som lyfter mot himlen motsvaras av allvar och mörker. Mörkret i Leaving Las Vegas. Mörkret i människolivets villkor." Eva Ström om Linda Skugges Vi såg en grävling (2020)