Bläddra

Utkanter

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

Utkanter

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Olba, Spanien en stad ödelagd av den ekonomiska krisen.
Esteban har tvingats stänga sitt snickeri och därigenom gjort sina anställda arbetslösa. Med verksamheten satt i konkurs och besparingarna borta står han ensam kvar med ansvaret för sin sjuke far. Esteban ägnar dagarna åt att utforska det egna ansvaret i den stora sociala och ekonomiska om daningen. Som arbetsgivare är han både offer och förövare. Ur hans rasande monolog över samtiden växer berättelsen om den europeiska krisen och dess offer. Här ryms också andra livsöden, vittnesmål om tiggeri, arbetslöshet, prostitution, brustna drömmar och förlust. Om ett påtvingat liv i sam hällets utkanter.


Rafael Chirbes första roman på svenska är en bred och brutal skildring av eurokrisens följder. "Utkanter" har hyllats som ett samtida mästerverk och belönades med det prestigefulla Premio Nacional Narrativa.
Rafael Chirbes (19492015) utmärkte sig som en av den spanska samtidens mest lyhörda skildrare. Han avled hastigt och oväntat tidigare i år. Genom hela sin litterära produktion, som omfattar ett tiotal romaner och flera essäer, har han skärskådat samhällets skuggsidor. "Utkanter" är hans första roman på svenska."Detta är den viktigaste boken som skrivits om krisen."
El País


 Originalets titel: "En la orilla"
Översättning: Karin Sjöstrand


 

Detta är den viktigaste boken som skrivits om krisen

El País