Bläddra

Utsaga

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Utsaga

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Ulla Bolinder är född och bosatt i Uppsala och har under många år arbetat på Akademiska sjukhuset, vid sidan av att skriva. Hon har givit ut fyra romaner. I fyrtioårsåldern debuterade hon 1997 med Övergreppet. Sedan följde romantrilogin Hoppa in då!, Någonstans inom oss och Hela mig. Hon har fått Kommunalarbetareförbundets kulturstipendium 1999.

Nu kommer hennes femte bok UTSAGA som är den första kriminalromanen. UTSAGA har en originell och insiktsfull framtoning.

I Utsaga kommer många röster till tals, genom intervjuer och förhör, alla med sina iaktagelser och upplevelser av att ett mord på en liten flicka begåtts i deras närhet. En januarikväll försvinner åttaåriga Amanda spårlöst. Det är mörkt och tyst i det lilla samhället. Polisen sätter snabbt in alla resurser för att hitta henne. Man knackar dörr i familjens bostadsområde, hundpatruller sätts in. Misstankar faller på flera olika personer. Polisen får tips om en skogsdunge strax utanför samhället. Dagen efter förhörs lärare och elever i skolan. Kriminalreportern David Weber engagerar sig. Han pratar med många olika människor som har anknytning till Amanda. Flickan har inte återfunnits efter första dygnet. Fram växer bilden av att ett brott begåtts alldeles inpå människors vardag.

Utsaga är författaren Ulla Bolinders första kriminalroman. Hon förnyar här genren, har hittat en egen ovanlig form där hon fångar människors olika karaktärer och reaktioner då det otänkbara tränger sig på.

Recensioner: "Ulla Bolinders bok känns alldeles ny och frisk och modig och är intressant inte bara som experiment i deckargenren utan som litteratur." Jenny Tunedal, Aftonbladet

" en övertygande inblick i de olika personernas tankevärld skildringen intensiv och personlig Som sagt, en debut att lägga märke till!"  Barbara Kapek, Jury

"Ulla Bolinders berättarform känns fräsch, annorlunda och mycket trovärdig." Åsa Andersson, Bibliotekstjänst

"En ytterst realistisk och svidande skildring av ett svenskt samhälle av idag." Crister Enander, Helsingborgs Dagblad