Bläddra

Utsikter från sjödistrikt

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Essäer
Köp här

Utsikter från sjödistrikt

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Essäer
Köp här
Utsikter från sjödistrikt är en ordbilderbok för alla som älskar skärgård, natur, båtliv och historier från Östersjöns kustlinje. Essäer och bildminnen blandas i en kärleksförklaring till havet och naturens årscykel.
Här finns minnesglimtar från en sällsam barndom på en ö i Södertörns sydliga farvatten med alla dess kobbar och skär.Här berättas om smultronställen och paradisöar där strandhugg gjorts genom åren, men också om seglingsstrapatser och okända farvatten.
Här skildras livet i en liten skärgårdsstad när vintermörkret faller på.
Och inte minst rymmer Utsikter från sjödistrikt skrönor och historier från för länge sedan – kanske sanna, kanske påhittade.


Titti Nyblom Gnosspelius är bildkonstnär, konsthantverkare och författare. Hon är uppvuxen i Södertörns södra övärld och sedan 1970-talet bosatt och verksam i Trosa, en idyllisk stad vid Södermanlandskusten.
Tittis skärgårdsakvareller är välkända och hennes tomtebilder är spridda över stora delar av världen – alla högt älskade. Hon är bekant med tomtar, vättar och småfolk.
Hon har skrivit ett antal böcker, främst om olika uttrycksmetoder inom måleri, men även en om sommarseglingar samt en bok för barn, just om tomtar och hur de har det.
Ostörd natur, frisk luft och rent hav är absoluta villkor för Titti. Gå ut i naturen och ”andas skog” så förstår du!