Bläddra

Vad far gör är alltid det rätta

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här

Vad far gör är alltid det rätta

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här

Detta är den dråpliga historien om det gamla bondparet (Mor och Far) som var så fattiga att de blev tvungna att sälja sin gamla häst.

Far beger sig av mot staden och träffar på vägen ett antal människor som i tur och ordning lurar/övertalar honom att byta hästen mot en ko, kon mot ett får, fåret mot en gås, gåsen mot en höna, och hönan mot en säck ruttna äpplen. Men mannen är lika glad för det och går in på krogen där han möter två stormrika engelsmän. De får höra hela historien och skrattar så de kiknar, och säger att han kommer att få snubbor av mor när han kommer hem.

Jag får en kyss och inga snubbor! säger far. Mor kommer att säga: Vad far gör är alltid det rätta!

Då slår engelsmännen vad om skäppan full med guldmynt om att mor inte kommer att säga det utan ge honom snubbor. De kör far hem i sin vagn och mor tar honom i sin famn och lyssnar till honom när han berättar om sina bytesaffärer. När han är färdig säger hon Vad far gör är alltid det bästa! och ger honom en stor puss.

Så ska det vara! säger engelsmännen. Alltid i utförsbacke och alltid lika glad! Det är värt pengarna.

Illustrationerna ger berättelsens allvarliga sida värme och ärlighet, men accentuerar också de dråpliga inslagen på ett sätt som bara Sven Nordqvist kan.

Ekorrböckerna är en serie bilderböcker i lågprisutgåva. Återutgivning av högkvalitativa bilderböcker till ett vardagsöverkomligt pris är seriens filosofi.