Bläddra

Vad ormvråken inte vet

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Vad ormvråken inte vet

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

"Vanligtvis blir man inte klokare av att vänta. Men likt ormvråken njuter jag av hur författaren sakta lägger sitt vishetspussel, utan att ens låtsas att det är det han gör. Det sjunger om hans penna - ena ögonblicket 'glad såsom fågeln i morgonstunden' för att i nästa bli vemodig som Oskar Lindberg i sin fäbodpsalm i livets eviga dur och moll.

Allt detta i en norrbottnisk strävsam men samtidigt förunderligt småleende och nästan utmynnande natur, där orden hela tiden finns men utan att göra väsen av sig. Utom ibland, när vardagen liksom hejdar sig mitt i sin skenbart eviga lunk, visar sitt rätta ansikte och lika ordlöst som vanligt ger klart besked.

Så nu vet vi, vråken och jag, hur det förhåller sig. Men vi säger ingenting. Möjligen kan vi avslöja att i sparsamhetens och mödans hemvist på jorden är äntligen allt gratis. Det är författarens sista pusselbit. Och vår." /Larry Lundgren

Författaren Folke Antonsson, Piteå, har tidigare publicerat två böcker men är framförallt känd som musiker,  musiklärare, körledare och tonsättare.