Bläddra

Värsta bästa tonåren

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Personliga och sociala frågor barn och ungdom

Värsta bästa tonåren

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Personliga och sociala frågor barn och ungdom

"Värsta bästa tonåren tar upp en mängd av de frågor som är aktuella under tonårstiden [ ] Ämnena belyses på ett bra och ingående sätt [och] det går bra att använda den som lexikon och slå upp det som är mest intressant för stunden. Som helhet är det en bra bok för tonåringar och deras föräldrar." - BTJ, betyg 4/5

Ny bok i värsta-bästa-serien med kunskap som är lika viktig för tonåringarna som för lärare och föräldrar.  

Värsta bästa tonåren är den enda boken om den stora utvecklingen som sker i kroppen och själen under puberteten och om det som pågår i skolan och familjen, på fester och nätet. Det är en praktisk handbok som blandar fakta, siffror och bra-att-veta med berättelser ur verkligheten. 

Boken avdramatiserar jobbiga ämnen och svarar på det som tonåringar behöver veta för att kunna fatta bra och klokare beslut för en tryggare och roligare tonårstid. Unga röster, som Hampus Nessvold, Nicole Falciani och Lizette Edfeldt bidrar med tankar från sina egna tonår och författarna ger råd och svarar på frågor om allt ifrån vänskap och ekonomi till övergrepp, alkohol, mens och motion.

VÄRSTA BÄSTA TONÅREN vänder ut och in på ideal, normer och trender och sätter ord på svåra känslor. Det är ett slags lexikon som guidar till ökad självkänsla och kroppskännedom, större tolerans och hur läsaren kan påverka sin fysiska och psykiska hälsa.  

MARIA DUFVA är kriminolog, författare och föreläsare. Hennes första bok, Mitt barn på nätet, kom ut 2017. Sedan dess har hon gett ut ytterligare tre böcker som sammantaget sålt mer än 300 000 exemplar. Alla hennes böcker har för avsikt att genom kunskap skydda barn från olika typer av övergrepp, trakasserier, mobbning, hot och hat.  

FRIDA GARELL är barnmorska. Som verksam på ungdomsmottagning kommer hon i daglig kontakt med unga som söker svar på frågor om kön, identitet och psykisk hälsa. Hon föreläser också på gymnasieskolor om ämnen som sex, samtycke och relationer.