Bläddra

Veke och den röda baddräkten

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år

Veke och den röda baddräkten

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här
När det lilla vildsvinet Veke hittar en röd baddräkt vid sjön är det kärlek vid första ögonkastet. Den sitter perfekt! Men de andra vildsvinen grymtar illa åt Vekes nya stil. Den röda baddräkten lyser så starkt att jägaren kommer upptäcka flocken hur lätt som helst.

Veke bestämmer sig för att gå sin egen väg - ut i stora skogen, där det inte bara lurar lodjur utan också finns irriterande ekorrar och kaxiga fladdermöss.

Veke och den röda baddräkten är en berättelse om att våga vara sig själv och på så vis hitta nya vänner. En fin, rolig och lite spännande bilderbok för de yngre läsarna. Charlotta Lannebo, författare, journalist och utbildad biomedicinare, har skrivit texten, medan Emma Göthner, frilansillustratör utbildad på Konstfack, står bakom bokens illustrationer.

"Det här är en fin och kärnfull berättelse, som tangerar fabelns sedelärande form, med stämningsfulla bilder och en spännande intrig som berör."
Blekinge Läns Tidning

"...Tage reagerar uteslutande positivt på den här boken. Han är ytterst förtjust och vi diskuterar mycket kring bilder och varför Veke gör som han gör."
Johanna Ögren, Bokhora

"Böcker som uppmuntrar barns självkänsla kan det inte finnas för många av. ... När Veke går sina egna vägar leder det till nya upplevelser och bekantskaper som berikar hans liv. Det är ett budskap som både barn och vuxna kan ta till sig."
Henrik Elstad, LitteraturMagazinet

"Den röda baddräkten får en fin kontrast mot de jordnära nyanserna som präglar landskapsbilderna. Text och bild uppvisar ett fint samarbete."
BTJ