Bläddra

Vikgubbar : 55 karaktärer av 219 tecknare

Kategorier: Konst Konst: allmänt
Köp här

Vikgubbar : 55 karaktärer av 219 tecknare

Kategorier: Konst Konst: allmänt
Köp här

Under två års tid brevväxlade 219 yrkesverksamma tecknare, konstnärer och illustratörer och gjorde vikgubbar tillsammans. Resultatet är ett unikt dokument över svensk bildkonst idag, med bilder av Joakim Pirinen, Jan Lööf, Eva Lindström, Maria Nilsson Thore, Olof Landström, Gunna Grähs, Stina Wirsén, Owe Gustafson, Lasse Åberg, Sara Lundberg, Eva Eriksson, Ellen Ekman, Sven Nordqvist och många fler.

Vikgubbar är ett ideellt projekt av illustratören och bilderboksskaparen Marcus-Gunnar Pettersson. Så här beskriver han själv projektet: "För mig har projektet med vikgubbarna handlat om att släppa oro och krav på sig själv och istället skapa något tillsammans". Boken trycks i en begränsad upplaga på 2023 exemplar. Varje bok är numrerad av författaren. Behållningen av försäljningen går till organisationen Mind, en ideell förening som arbetar med psykisk hälsa.

Marcus-Gunnar Pettersson är född och uppvuxen i de värmländska skogarna och utbildad på Konstfack. Han har illustrerat en mängd böcker, bland andra serien Ylvania av Ylva Hällen och "Ovetenskapliga studier" av Emma Karinsdotter.