Bläddra

Vingklippt

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Vingklippt

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Året är 1906. I Skuggor från det förflutna, första boken om Inga Svartdal, tvingar en gammal släktfejd den unga Inga in i ett äktenskap där hat, svek och mörka hemligheter härskar. Hon måste gifta sig med den nästan tre gånger äldre tingsrättsdomaren Niels Gaupås. Situationen förvärras då hon dessutom blir förälskad i den unge bondsonen Martin.

I Rötter, bok två, kämpar Inga i äktenskapet, inte bara med Nils nattliga besök utan också mot hans dotter, som av någon anledning hatar henne.

I Vingklippt, den tredje boken, är Inga gravid och Nils gläder sig åt tanken på att få en son. Men vem är egentligen barnets far? Även Nils dotter Gudrun ställer sig den frågan.

Inga Svartdal är en serie på sammanlagt tolv böcker där vi får följa intrigerna i norska Vestfold i början av förra seklet. I böckerna väntar syndigt begär, förnedring och sorg samtidigt som den vackra unga Inga får uppleva intensiv och förbjuden kärlek.

TORILL THORUP (f. 1976) bor i norska Hvittingfoss med man, två barn och två hundar. Serien om Inga Svartdal är hennes debut. Efter den har hon skrivit ytterligare två serier i samma anda