Bläddra

Violet baklängesböjd över gräset

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Poesi
Köp här

Violet baklängesböjd över gräset

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Poesi
Köp här

Amerikanska Lana Del Rey är en av världens största artister och singer/songwriters och har sedan sitt genombrott med låten "Video Games" 2011 snabbt fått närmast kultstatus bland sina fans. Hösten 2020 gav hon ut sin första av flera planerade poesiböcker, Violet Bent Backwards Over the Grass, och nu kommer den i svensk översättning av musikjournalisten Fredrik Strage som också skrivit ett personligt förord till boken.

"Violet baklängesböjd över gräset är bokens titeldikt och den första av många dikter jag skrev. Vissa av dem kom till mig i sin helhet, dessa dikterade jag och skrev sedan ner, och andra arbetade jag mödosamt med genom att plocka isär varje ord för att skapa den perfekta dikten. De är eklektiska och uppriktiga och försöker inte att vara något annat än de är, och därför är jag stolt över dem, särskilt eftersom den anda de skrevs i var väldigt autentisk.Lana Del Rey

Denna svenska utgåva har återskapat originalets skrivmaskinskrivna manussidor och handskrivna redigeringar, som publiceras med Lana Del Reys egna foton.