Bläddra

Volleyboll för massajer

Köp här

Volleyboll för massajer

Köp här
Om jag var massaj skulle jag ha många pappor.
Eller ingen. Det beror på hur man ser på saken.

Juans föräldrar har separerat, de är ingen lycklig kärnfamilj längre. Han grubblar mycket på hur hans liv kommer att bli, nu när han är skilsmässobarn. Måste han sluta med sina fritidsaktiviteter, gå till psykologen och börja äta röda, blåa och gröna piller nu?

Turligt nog finns Juans överintelligenta storasyster, morbror Carlos med ögonryckningarna och en snäll bildlärare som hjälper honom att se positivt på tillvaron.

Med ironi och tjurskallighet brottas Juan med sina egna och andras fördomar. Det spelar väl ingen roll hur familjen ser ut, bara man är lycklig!

En bok för 11–13-åringar med överraskande vändningar och tankeexperiment.

Översättning Yvonne Blank


Javier Salinas föddes 1972 i Bilbao. Volleyboll för massajer är hans första ungdomsbok, den har översatts från spanska till tyska, franska, holländska och nu svenska. Han har en fil kand i juridik och en i spansk språkvetenskap och han undervisar i spanska i olika skolor. I Spanien har Javier Salinas hittills utgivit två diktsamlingar, två lingvistikböcker, två vuxenromaner och en ungdomsroman. Natur och Kultur ger samtidigt även ut en av hans vuxenromaner: Berättelsen om E.